Passie en bevlogenheid

Triton Yerseke B.V. is een familiebedrijf en zoals je bij familiebedrijven meestal ziet, staat ook bij de familie de Koeijer het bedrijf voor meer dan broodwinning alleen: het is een levenswijze. De passie en bevlogenheid van de ondernemers zie je direct terug in de service en kwaliteit die deze bedrijven kenmerkt. Zo ook bij Triton. Daarom past een stukje bedrijfshistorie op deze website waarbij de ondernemende familie beseft dat alles om de toekomst draait.

De start

Het is eind jaren-zeventig als Cees de Koeijer aan de slag gaat bij de garnalenhandel van Van Belzen in Arnemuiden. Cees verhandelt met veel enthousiasme en inzet Noordzee-garnalen. Naast de activiteiten in Zeeland houdt de firma Van Belzen in Denemarken een vloot in de vaart voor de vangst van garnalen.

In de jaren ’84 en ’85 worden in de Deense wateren echter bijna geen garnalen gevangen. Wel blijken er massa’s mosselen aanwezig. Cees de Koeijer stelt voor om over te gaan op de vangst van mosselen en deze in Yerseke te verkopen aan de aldaar gevestigde mosselbedrijven. In de Zeeuwse wateren is de mosselstand in die jaren namelijk zeer laag. De verkoop van de Deense mosselen in Yerseke wordt opgepakt en verloopt succesvol.

De heren Van Belzen en De Koeijer zijn enthousiast over de belangstelling voor hun mosselen. Tegelijk beseffen zij dat deze belangstelling zal verdwijnen wanneer er ook in de Zeeuwse wateren weer volop mosselen aanwezig zijn.

De groei

Beide heren zien dan ook brood in het opstarten van een nieuw, of het overnemen van een bestaand, mosselbedrijf. In 1986 komt het toen nog kleine Triton te koop. De Koeijer en Van Belzen besluiten om het bedrijf gezamenlijk over te nemen.

Cees de Koeijer legt zich toe op de ontwikkeling van Triton en al snel begint het bedrijf te groeien. Inmiddels is Triton uitgegroeid tot een speler van formaat binnen de mosselbranche.

De rode draad

Familiebedrijven zijn doorgaans bijzondere bedrijven. Er wordt veelal met hart en ziel gewerkt aan verbetering en optimalisatie van de producten, de diensten en de bedrijven zelf. Bij Triton en Van Belzen is het niet anders: in het dagelijks handelen staan twee woorden centraal: topkwaliteit en klantvriendelijkheid. Die twee woorden vormen de rode draad door de bedrijfsvoeringen en daarop bouwt de familie aan de toekomst. De nieuwe generatie De Koeijer is inmiddels actief binnen de organisaties.

Producten

> Mosselen

> Garnalen

Contact opnemen